Teoriundervisning til BIL:                Tirsdag    kl. 16.00 til 19.00

Teoriundervisning til Motorcykel: Mandag  kl. 16.00 til 19.00

Undervisningen foregår i stort teorilokale på Låsbygade 38 i Kolding centrum.

Du får teoriundervisning af en kørelærer der forklarer færdselsloven, så det er nemt at forstå og dermed også gør det nemt for dig, at bestå teoriprøven.

Samtidig får du et login til et online teoriprogram som indeholder alle lektioner samt 20 evaluerende teoriprøver som du kan bruge derhjemme, på din telefon, PC eller tablet.

Vi har ikke så mange holdstart – Til gengæld er vi dobbelt så hurtige.

Efter kun 6 tirsdage er du klar til at gå til teoriprøve.

For at få dit mc kørekort, skal du i følge loven igennem:

•29 Lektioner Teori

•13 Kørelektioner

•4 Lektioner på manøvrebane

•5 Lektioner på køreteknisk anlæg​

​Teoriprøven

Du vil få vist en serie på 25 lysbilleder med forskellige trafikale situationer. Der vil til hvert billede komme en række spørgsmål, hvor du skal vælge det rigtige svar blandt flere mulige ved at sætte kryds i en ja eller nej kolonne. Du må max have fejl i 20% af billederne (max. 5 billeder med fejl).​

​Køreprøven

Ifølge lovkravet skal der i den praktiske prøve til kategori A indgå 5 særlige manøvrer (manøvreprøver). Disse manøvreprøver skal gennemføres umiddelbart før prøven i kørsel på vej og skal gennemføres på et godkendt køreanlæg.​

 

19 januar 2013 er der kommet nye regler for kørekort til MC. Det er nu muligt at erhverve kørekort til 3 størrelser MC:

Kategori A1 – lille MC (125 cm3). Kan erhverves fra du er fyldt 18 år.

Giver ret til at føre en tohjulet MC med max 11 kW, med et effekt/vægt forhold på 0,1 kW/kg og en 3 hjulet MC/bil på max 15 kW.

Kategori A2 – mellemstor MC (max 35 kW). Kan erhverves fra du er fyldt 20 år.

Giver ret til at føre en tohjulet MC med max 35 kW, med et effekt/vægt forhold på 0,2 kW/kg og en 3 hjulet MC/bil på max 15 kW.

Kategori A – stor MC (ingen begrænsning) kan erhverves fra du er fyldt 24 år.

Giver ret til at føre alle tohjulet MC alle 3 hjulet MC/biler.

Udvidelse af MC kørekort

Når du er 20 år og ønsker at udvide dit kørekort fra kategori A1 – lille MC, til kategori A2 – mellemstor MC, skal du kun op til en praktisk prøve hvis du har 2 års erfaring på kategori A1 – lille MC..

Når du er 22 år og ønsker at udvide dit kørekort fra kategori A2 – mellemstor MC, til kategori A – stor MC, skal du kun op til en praktisk prøve hvis du har 2 års erfaring på kategori A2 – mellemstor MC.

Når du er 24 år og ønsker at udvide dit kørekort fra kategori A2 – mellemstor MC, til kategori A – stor MC, skal du kun op til en praktisk prøve.

Opfylder du alderskravet, men ikke erfaringskravet skal du gennemføre hele køreuddannelsen samt gennemføre både en teori- og en praktisk prøve på den MC-kategori du ønsker at erhverve kørekort til.

Ovenstående oversigt er ikke de komplet. Der henvises til politiets hjemmeside for de detaljerede regler.